- Pel een ui en snij die in kleine stukjes.
- Pel 2 teentjes knoflook.
- Snij enkele tomaten in kleine blokjes.
- Schil enkele wortelen, en snij in dunne blokjes. Je kan naar believen ook andere groenten toevoegen, zoals courgette of butternut pompoen.
- Bak een halve kilo gehakt in de pan. Breng op smaak met wat paprikapoeder.
- Smelt wat boter in een pan, stoof de ui glazig, en pers dan de knoflookteentjes erbij.
- Voeg een klein blikje tomatenpuree toe, en laat enkele minuutjes meestoven.
- Voeg nu de wortelen toe, en roer enkele minuten.
- Voeg nu de tomatenblokjes toe, en kruid met tijm, basilicum, cayennepeper, zout, paprika, oregano en/of andere kruiden naar keuze.
- Voeg er was rundsfond aan toe, en laat een kwartiertje zachtjes verder garen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe nu dit alles in een ovenschotel, en leg tussenin enkele vellen lasagne.
- Strooi er geraspte kaas (bv Parmezaanse kaas, Grana Padano,…) bovenop en laat nog een kwartier in de oven verder garen. Gratineer dan de kaaslaag door nog even onder de grill te zetten.