- Maak 1 kg Goudmerk mosselen schoon (dan heb je een 50-tal mosselen).
- Doe die in een kookpot samen met preigroen, een ajuin in ringen gesneden, en eventueel andere groenten (selder, wortelen).
- Kruid met peper en zout, en doe een halve liter water erbij.
- Laat 5 à 10 minuten koken op een hoog vuur, tot de mosselen klaar zijn. Schud een paar keer op tijdens het koken.
- Haal dan de mosselen uit het kookvocht, en laat wat afkoelen.
- Haal nu de mosselen uit de schelp, en houd een aantal halve schelpen over om de mosselen terug in te kunnen leggen voor de presentatie.
- Doe wat panko in een vijzel, en maal die fijn.
- Rasp wat Grana Padano fijn.
- Leg een aantal schelpen in een ovenschaal, doe in elke schelp een klein beetje boter, leg er een mossel in, en strooi er wat panko en Grana Padano op.
- Verwarm de grill in de oven voor, en laat dan die mosselen een achttal minuten grillen zo’n 10 cm onder de grill.
- Doe er een beetje Hawaïaans zwart zout op, en dien op.
Variant:
- Je kan de mosselen ook in wat lookboter doen, of in boter gemengd met andere kruiden naar eigen smaak.
- In plaats van Grana Padano kan je ook Parmezaanse kaas gebruiken, of een mix van beide.