- Doe 500 g meergranenbloem in een mengpot.
- Voeg 16 g instant gist toe, en 25 g broodverbeteraar.
- Meng dit goed.
- Voeg nu 10 g arachide-olie toe, en 8 g zout.
- Giet 320 ml koud water bij.
- Meng het deeg een kwartiertje in een kneedmachine, of kneed het deeg met de hand.
- Dek de mengpot af met een keukenhanddoek.
- Laat het deeg een half uur rijzen.
- Zet een ovenplaat klaar, en bedek met bakpapier (of de silicone variant).
- Strooi wat witte bloem uit, en haal het deeg uit de mengpot.
- Kneed het deeg nog even zodat de lucht eruit is, en het deeg mooi elastisch is.
- Verdeel het deeg in 8 tot 10 gelijke stukken. Rol elk stukje tot een bolletje, en leg op de ovenplaat.
- Maak er eventueel een snee in bovenaan; zo zullen de pistolets er mooier uitzien.
- Leg de keukenhanddoek erover en laat nog een half uur rijzen.
- Zet op de onderste rooster in de oven een ovenplaat, en doe er een halve liter water in (wat voor stoom zal zorgen en zo de pistolets krokanter maken).
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Besproei de pistolets met wat water, en steek ze in de oven.
- Laat de pistolets gedurende 27 minuten bakken op 200°C.
- Haal de pistolets uit de oven en leg ze omgekeerd op een rooster om ze te laten afkoelen.