Broodpudding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwarm 1,25 l melk met 125 g kristalsuiker en 125 g bruine suiker op een zacht vuurtje, tot de suiker gesmolten is.
  • Laat de melk afkoelen tot die lauw is.
  • Snij 375 g overschot van brood (zonder de korsten) in kleine stukjes en doe die bij de melk. Laat enkele minuten weken.
  • Plet het geweekte brood met een vork tot een dikke brij.
  • Optioneel: snij 1 vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit bij het deeg.
  • Voeg 250 g rozijnen, een snuifje kaneel en 6 losgeklopte eieren toe aan het deeg.
  • Je kan er ook andere ingrediënten aan toevoegen, zoals stukjes chocolade, banaan of appel.
  • Meng alles goed.
  • Giet het deeg in een ingevette bakvorm of een siliconevorm.
  • Laat ongeveer 45 minuten bakken in de oven op 200°C.
  • Je kan het ook als kleinere cakejes bakken. In dat geval minder lang laten bakken.

Lekker met een bolletje ijs.