Stokbroodjes met weinig werk…
- Doe 500 g bloem in een mengpot.
- Voeg 25 g instant gist bij.
- Voeg 12 g zout bij (en zorg dat deze niet met de gist in aanraking komt).
- Giet 390 ml water bij.
- Meng alles enkele minuten met een spatel, tot je een consistent deeg hebt.
- Dek de mengpot af met een vochtige handdoek, en laat 1 tot 1,5 uur rijzen.
- Neem een ovenplaat en bedek met bakpapier (of de silicone versie).
- Bebloem de tafel genoeg (het deeg is behoorlijk vochtig).
- Giet het deeg uit op de tafel, en verdeel het in 3 stukken.
- Leg elk stuk op het bakpapier (handigst is dit te doen met de spatel en een mes).
- Leg een lege bakplaat in de oven en giet er een tas water in (het kan ook met een kommetje water).
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Laat het deeg ondertussen nog een tiental minuten rijzen.
- Doe de bakplaat in de oven, en laat het brood 27 minuten bakken op 240°C.