- Week 10 g gelatineblaadjes in wat koud water
- Verpulver 200 g speculooskoekjes met een deegrol in een plasticzak, of in een keukenrobot
- Vermeng 75 g boter met de koekjes zodat je een plakkerige massa bekomt
- Breng die massa aan in een springvorm van 20 cm diameter, en druk goed aan (dit is de taartbodem)
- Breng een heel klein beetje water aan de kook en smelt er 8 eetlepels suiker in. Roer goed tot alles gesmolten is ! Neem van het vuur.
- Klop 200 g verse kaas los met het sap van 1 citroen en 2 pakjes vanillesuiker.
- Voeg 1 voor 1 de geweekte en uitgeperste gelatineblaadjes toe aan dat warm water, en roer telkens tot alle gelatine opgelost is
- Voeg de gelatine toe aan de kaas, en roer goed
- Klop 25 cl verse room stijf en vermeng met d ekaas
- Doe het beslag in de springvorm en laat 2 uren opstijven in de koelkast
Voor het opdienen kan je eventueel de taart nog versieren met wat vruchten en/of slagroom. Smakelijk !