Rozijnenbrood

  • Doe 500 g witte bloem in een mengpot.
  • Voeg 20 g droge gist toe, en meng goed.
  • Voeg 10 g zout toe, 1 ei, 100 g boter en 10 g kristalsuiker.
  • Giet 250 ml melk bij.
  • Kneed het deeg goed gedurende minstens 15 minuten.
  • Laat het deeg nu 10 minuten rijzen.
  • Strooi wat bloem op tafel, en giet het deeg erop uit.
  • Indien gewenst kan je zo’n 150 g rozijnen toevoegen. Zorg dat deze goed in het deeg gemengd zijn.
  • Laat het deeg nu 10 minuten rijzen.
  • Bedek een ovenplaat met bakpapier of silicone equivalent.
  • Vorm het deeg tot een mooi rond broodje en leg op de ovenplaat.
  • Laat het deeg nu 10 minuten rijzen.
  • Laat ondertussen de oven voorverwarmen op 220°C.
  • Kluts 1 ei in een tas.
  • Bestrijk nu het deeg met het geklutst ei. Dat zal voor een mooie blinkende bruine korst zorgen.
  • Doe de ovenplaat in de oven.
  • Laat het brood op 200°C gedurende 1 uur bakken.
  • Als het klaar is, leg dan het gebakken brood op een rooster om af te koelen.